Kleine chocolademakers steunen tijdens Corona

Kleine chocolademakers steunen tijdens Corona

Nu er een virus heerst, dat veel impact heeft op iedereen, willen we graag wat tips geven. Want veel kleine chocolademakers hebben het nu moeilijk. Een deel van de verkooppunten zijn gesloten. Normaal zijn koffiewinkels, koffiebarretjes en restaurants mooie plekken om goede chocolade tegen te komen.

De (online) supermarkten hebben topdrukte, en de chocoladeschappen worden leegekocht, maar het is lastiger voor mensen om de kleinschalige chocolademakers te ontdekken.

Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je alsnog goede chocolade kunt ontdekken. Zo kun je jezelf, en anderen, trakteren op écht bijzondere chocolade. En dan steun je ondertussen ook nog eens de kleine ondernemers. Veel van de craft chocolate bedrijfjes zijn of eenmanszaak of er werken een paar mensen. Het is in alles de tegenhanger van de fabriekschocolade van de bekende merken. Geen miljardenwinsten, maar hard werken en weinig verdienen.Vanwege de liefde voor cacao & chocolade. Het met precisie op exact de juiste temperatuur roosteren van de cacao, het lange malen voor de perfecte structuur. Kortom…ambacht.

Goede chocolade online bestellen

Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je nog prima terecht kunt. We zullen er een aantal op een rij zetten. En vullen de lijst de komende tijd nog aan.

1. Chocoladeverkopers.nl

Twee chocoladeliefhebbers die ook nog van fietsen houden. Paul & Emma. Met een assortiment van ruim 400 chocolades van kleinere makers. Nederlandse makers als Original Beans, Chocolatemakers en Krak. Maar eigenlijk van over de hele wereld. Van het bekende Zotter uit Oostenrijk (fairtrade & biologisch) tot prijwinnende chocolade van Mikkel Friis Holm (Denemarken) en Soma (Canada). En dan nog veel chocolades gemaakt in de cacaolanden. Van Pacari tot Madécasse en Chocolat Madagaskar tot Auro.

Verzending in Nederland €2,95. Verzenden ook naar België, Duitsland €5,95 en andere Europese bestemmingen.

Chocolade bestellen bij Chocoladeverkopers

Verzendinformatie van Chocoladeverkopers

Artikel over Corona situatie (hier ook gebruikt als bron, er staan aanbiedingen in en ook links naar andere kleine chocolade ondernemers)

2. The Chocolate Shop

Chocolade winkel in Den Haag. Geeft normaal ook veel proeverijen, nu natuurlijk even niet. Wel kun je nog prima in hun webwinkel terecht. Een mooi en ruim assortiment met een mix van Nederlandse en buitenlandse chocolademakers van over de hele wereld. Ook hebben ze chocoladetruffels in het assortiment. Kun je echt niet kiezen dan kun je ook gewoon een cadeaubon bestellen.

Verzending: brievenpuspakjet €4,75, pakket €6,-. Gratis verzending vanaf 50 euro.

Bestellen bij The Chocolate Shop

3. Craft Chocolate, veel eerlijker dan eerlijke handelsrepen

Wat meer achtergrond over craft chocolate in dit artikel op Foodlog. Met onderaan ook tips waar je terecht kunt. Van Chocolatl en Cacaomuseum in Amsterdam tot enkele zaken die aan winkels leveren. M

Jammer dat journalisten vaak niet verder kijken dan de supermarkt. Er is een alternatief: craft chocolate. Niet van de grote chocoladegiganten maar van kleine chocolademakers die zelf de cacao bij de boerencoöperaties inkopen. En die niet een beetje maar héél veel meer betalen. Met een kortere handelsketen die veel transparanter is.

Want voor de chocola in supermarkten staan alle seinen nog steeds op rood. Gelukkig zegt zelfs Peter d’Angremond, directeur van Fairtrade Nederland, het inmiddels ook: “Bedrijven in de hele cacaoketen, van inkoper tot chocoladefabrikant en supermarkt, zullen er niet onderuit komen om meer te betalen, anders zal de situatie toch niet wezenlijk verbeteren.” (..)

Wie het normaal vindt meer te betalen voor kwaliteit, kan nu al echt eerlijke chocolade kopen. De grote industrie zal pas echt verbeteren als er wetgeving is. Daar hoef je als consument niet op te wachten.

Lees het artikel verder op Foodlog.

4. Calling out to all chocolate lovers: Why you should buy a lot of good chocolate (but not in the supermarket)

Een mooi artikel van Marika van Moving Cacao. Met een duidelijke uitleg waarom de kleine chocolademakers nu wat extra steun verdienen & een prachtige lijst met persoonlijke tips. Marika werkt aan duurzaamheid & cacao, ook voor het bekende chocoladefestival Chocoa en brengt zelfs een eigen drank van cacaopulp op de markt. Dus leuk dat zo iemand, die we toch wel een expert kunnen noemen, haar tips deelt.

Lees het artikel van Moving Cacao

We zullen deze lijst proberen uit te breiden. Al maakt het voor (de smaak van) chocolade weinig uit waar het gemaakt is, het is misschien ook leuk te weten welke kleine (bean to bar) chocolademakers er in Nederland zijn: Krak, Heinde & Verre, Original Beans, Chocolatemakers en Mesjokke. Je kunt hun chocoladerepen via google makkelijk vinden & bestellen. En via bovenstaande artikelen vindt je ook links naar zaken waar je (online) terecht komt, in het artikel van Moving Cacoa dit mooie overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *